Goede voornemens, en toen...

Dag beste lezers,
Dit keer gaat het over de bekende goede voornemens. (onderwerp: fitness/gezondheid/voeding)
Het is natuurlijk alweer bijna het eind van het jaar 2016, en nu al vliegen er verhalen om mijn oren van wat mensen gaan doen in het jaar 2017. 
En geloof me, daar zijn ze zo zeker van maar....

....ik ken niet één persoon die zich in zijn of haar goede voornemens heeft gehouden.
De mensen die het tot nu toe gelukt zijn, zij hebben de doelen, doorzettingsvermogen, valkuilen, motivatie op de juiste plaats.

De fout ingaan tussen kerst en oud & nieuw
Je hebt een drankje op en staat onder druk van vrienden of familie en je hebt een besluit genomen: ''Ik ga afvallen, beter eten en gezonder leven!!'' Ja...je staat onder druk je wordt spontaan en morgen ben je het vergeten....of je houdt het drie weken vol waarna je een terugval krijg. Zo gaan de meeste mensen de fout in. Zo ben ik zelfs de fout in gegaan wat jaartjes geleden, maar daar kom ik van terug. Hieronder heb ik even op een rijtje gezet waar je zoal aan moet denken, wil je jouw goede voornemens doorgang geven.

Motivatie
Een van de belangrijkste dingen voor het omgooien/veranderen van je gedrag is motivatie.  Zonder motivatie is het niet mogelijk je voornemens waar te maken. Stel een beeld op voor jezelf met waarom je wilt afvallen, gezonder wil eten, meer sporten voordat je een voornemen de groep ingooit. Schrijf alles op wat er in je gedachte omgaat en zet dit in een lijstje. Ook steun uit je omgeving is van belang.  Ik verwijs even terug naar mijn blog Fittrouble?  (klik erop voor meer info) 

Goal
Het is van belang een doel voor jezelf te stellen. En dit doel moet je zien te behalen. Maak voor jezelf een planning.
Voorbeeld:
- ik sport 4x in de week (een 5e x is altijd mooi meegenomen)
- ik ga ervoor zorgen dat ik voor augustus 2017, geheel strak ben
- ik drink geen frisdrank met prik
- ik schep niet twee keer het avondeten op
- ik maak salades (gezonde) als lunch
- ik laat mij niet verleiden door chips etc.
Maak ook zo een lijstje voor jezelf. Het is goed om jouw doel voor ogen te zien. Je moet er een beeld bij hebben! Vergeet dit niet. Zolang je niet een beeld erbij hebt zal er weinig gaan gebeuren en dat is waarom mensen meestal in de eerste week van het nieuwe jaar een grote mond hebben maar als je vraagt na een maand of ze nog goed bezig zijn dan wordt het antwoord:''hmm, nee het is toch niet gelukt...volgend jaar beter''.

Evalueren
Het is goed om jezelf zo nu en dan te evalueren. Bijvoorbeeld door onderstaand lijstje af te gaan: 
- ik weeg mezelf 1x in de week en noteer dit
- ik maak een foto van de voorkant, zijkant 1x in de maand
- ik meet mijn tailleomtrek / buikomtrek om de twee weken
Houdt dit bij in een schriftje! Kijk eens in de zoveel tijd terug naar de genoteerde informatie en vergelijk dit met hoe je nu bent.

-TIP MEET OP DEZELFDE MOMENTEN OM DE TWEE WEKEN BIJVOORBEELD: 10.00 uur ochtend

Zwakke punten
Herken jouw zwakke punten. Veel goede voornemens stranden door de zwakke punten die je uit het ritme halen van je nieuwe gedrag. Denk aan: vakantie, werk, studie, ziekte. Je moet ook zelf nagaan waarom je eerdere pogingen mislukt zijn. Als jij je bewust bent van jouw zwakke punten kan je jezelf erop voorbereiden en weet jij wat je moet doen om niet terug te vallen en je goede voornemens door te zetten. Doorzettingsvermogen, het belangrijkste.

Dus...

- Heb jij jouw doel specifiek vastgesteld?
- Ben jij goed gemotiveerd?
- Ken jij jouw zwakke punten?
CHECK: JIJ BENT KLAAR OM TE BEGINNEN AAN JOUW GOEDE VOORNEMENS!

Maar...
mocht je alsnog na een tijdje problemen hebben met het behalen van je doelen ook al heb je alles specifiek en goed in je hoofd? Vraag dan naar een personal trainer/diëtist. Zij kunnen helpen met het realiseren van je doelen, het maken van een plan en je steunen en begeleiden in het proces.

GOOD LUCK 

REMEMBER #STAY-->FIT'TASTIC

Ciao. xo

Voor vragen tips en hulp? Laat onderstaand een bericht achter of stuur een mail naar stay.fittastic@gmail.com 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen