Help! Ik moet een sportschool kiezen...

Lezers,
Ik heb besloten maar eens een blog op te stellen voor de mensen die willen beginnen met fitnessen in een sportschool. Want waar moet je nu eigenlijk op letten bij het kiezen van de juiste sportschool?

Kom erachter!

Ik ben zelf natuurlijk ook ergens begonnen! Maar hoe dan? De sportschool waar ik momenteel lid van ben is de tweede tot nu toe. Vooral omdat ik de sfeer erg prettig vond bij het binnenlopen, de apparaten er goed en verzocht uitzagen, er verschillende mogelijkheden in groepslessen waren, maar ook veel begeleiding rond liep...wat fijn is als je er even niet uit komt. Maar ook de drukte, ik heb liever een duurdere sportschool wat relatief rustig is, dan een goedkope drukke....maar dit ligt ook maar net aan je eigen budget natuurlijk. Ook ligt mijn sportschool op twee minuten lopen. Hoe moet jij dat nu gaan doen? Je wilt niet een jaar abonnement afsluiten bij een sportschool waar het veel te druk is en je jezelf niet goed kan ontwikkelen. Ik help je!

Zet je doel op papier
Waarom ga je sporten? Wil je ontspannen of keihard trainen? Er zijn natuurlijk ook sportscholen die zich meer richten op wellness, en er zijn pure sportschool waarin het alleen maar op gewichten gaat. Van te voren raad ik je aan te bedenken waar je naar op zoek bent. Loop even een aantal sportscholen in en proef de sfeer...je wilt niet ergens belanden waar jij je niet thuis voelt in wat je wilt behalen.

Maar wat verwacht jij  eigenlijk van een sportschool?
Welke verwachtingen heb je? Doe je huiswerk goed en kijk online naar de aanwezige faciliteiten. Er bestaan sportscholen waar je niet kan douchen, geen kluisjes hebt of alleen tegen betaling. Maak een lijstje van wat je wensen zijn als je gaat trainen.

Ik heb een lijst voor je met tegenkomende faciliteiten. Streep weg wat je niet nodig hebt, zo heb je inzicht wat een sportschool moet bezitten voor jou.
-Sauna
-Kluisjes
-Douches
-Zonnebank
-Voorbeeldfitnessschema's
-Introductieles
-Groepslessen gevarieerd
-Veel cardio-apparatuur
- Losse gewichten
- Aparte ruimte voor kracht / cardio
- Fysiotherapeut
- Persoonlijke begeleiding
- Al het apparatuur die je maar kan bedenken

De euro's

Wat kan jij uitgeven aan een sportschool. Wil je sporten in een sportschool met alles erop en eraan...hier betaal je dan misschien €50,- < voor. Of ga je liever voor een goedkopere sportschool zoals BasicFit of Fit for Free. Dit is voor Low-budget ideaal natuurlijk! Maar kijk goed naar wat je wilt...

Locatie
Hoe dichterbij je sportschool hoe vaker je gaat. Ik kan het beamen. Sommige mensen fietsen er liever een half uurtje voor op even op te warmen...maar dan blijf je sneller weg in de winter...wat pas er bij jou?

Let op abonnementen
Een goedkoop abonnement heeft vaak een langdurend contract. Ontbinden wordt dan lastig als jij vroegtijdig wilt stoppen. Houdt hier rekening mee en lees de algemene voorwaarden goed door! (LET OP DE OPZEGGINGSTERMIJN)

Openingstijden
Wil jij overdag of in de avond trainen? Wissel je het af omdat je een afwisselende job hebt overdag? Kijk goed naar de openingstijden. Sommige sportscholen zijn hier beperkt in. Let vooral op in het weekend, veel kleinere sportscholen sluiten eerder.

Proberen
Doe je brutale gym-broek aan en vraag of je een maandje tegen een tarief mag proberen. Logisch als je hierna een jaar abonnement moet nemen moet je wel weten waar je aan toe bent en hoe het bevalt. Er zijn ook wel eens gratis proeflessen te verkrijgen...je kan de machines is uitproberen of je doet een groepsles mee!

Hygiëne
Het moet een verzorgde sportschool zijn met goede hygiëne...er wordt natuurlijk veel gezweet..maar ook niet onbelangrijk zijn de toiletten, douchen en kleedruimtes in orde? Ligt er stof op de apparaten? Check check dubbel check.

Voor alle dames is er goed nieuws!
Er bestaat fitness speciaal voor vrouwen...niet alle vrouwen voelen zich op hun gemak in de sportschool. Zoek ze op op Google! Bij mij in de buurt van Scheveningen heb je bijvoorbeeld Curves. Ik heb er zelf geen ervaringen mee...

Ik hoop jou hiermee op de goede weg te helpen!
Ik wens je veel succes met het kiezen van de juiste sportschool.

Voor vragen ben ik bereikbaar via: stay.fittastic@gmail.com

REMEMBER #STAY-->FIT'TASTIC

CIao. xo

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen