Merry fitness

Beste lezers,
Het is bijna december, de feestdagen komen eraan! De gezelligste dagen van het jaar, hier kijk je naar uit! Of, heb ik het mis? Die lekkernijen, de gezelligheid, de wijntjes, snoepjes...noem maar op! 
Nog even sporten voor de feestdagen, want ja het is natuurlijk niet de bedoeling dat je al het lekkers laat liggen, maar toch wil je in dat ene jurkje of die ene pak passen en er ''goed'' uitzien. Veel mensen komen een paar kilootjes aan door de feestdagen en het wat minde strakke sportschema. Want zeg nou eerlijk, de sportdagen schieten zo aan je voorbij met je hoofd bij de inkoop voor cadeautjes en de voorbereidingen. Ik geef jou een aantal tips om gezond en fit de feestdagen door te komen.

Lees snel verder...

Blijf bewegen(sportscholen zijn meestal dicht)
Het is niet erg makkelijk maar probeer tijdens de feestdagen goed te blijven bewegen. Dit betekent niet dat je een uur moet gaan hardlopen elke dag, laat dat duidelijk zijn. Ga lekker aan de wandel, pak de fiets opweg naar een diner in de buurt of gooi er even in de ochtend
een ochtend work-out in huis, klik de link.
Tips - Workout@Home

 
Ontbijt 
Het is van belang dat je goed blijft eten in de ochtend. Neem bijvoorbeeld een groene smoothie  (klik de link voor meer info) Een voedzaam ontbijt voorkomt dat je sneller gaat snoepen. Natuurlijk is magere yoghurt met cruesli ook een goede start van de dag.

Zelf koken
Als jij de gastheer/vrouw van de avond bent is het een voordeel dat jij zelf kan bepalen wat er op de eettafel komt!

Eet voordat je naar vrienden/familie gaat
Neem nog even een stukje fruit voordat je onderweg gaat naar dat gezellige avondje met veel lekkers. Het zal je eerste trek stillen.

Nog steeds opletten op suiker en vet
Je kan het proberen maar het is geen must. Tijdens de feestdagen is het soms niet te vermijden. Neem dit jezelf niet kwalijk!

Drink veel water
Gedurende de dag is het belangrijk dat je veel water drinkt. Het helpt je lichaam bij de verwerking van het voedsel.

Voldoende nachtrust
Zorg ervoor dat je voldoende slaapt. De feestdagen kunnen laat worden. Eet vooral niks vlak voor het slapen gaan het zal helpen aan je nodige nachtrust.

Ga er iets mee doen en geef jezelf een vrolijk en fit kerstfeest en een gezond nieuwjaar!
Vragen? Stel ze onderaan of stuur een mail naar: stay.fittastic@gmail.com

 

REMEMBER #STAY-->FIT'TASTIC

Ciao. xo

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen