Zumba Dance

Dag lezers,
Ik volg zelf twee keer in de week Zumba, graag zou ik mijn kennis met jullie delen...misschien om jullie te inspireren om dit ook eens te doen.
Ik wens allen veel lees plezier!

Zumba is tegenwoordig een hype die op bijna elke sportschool terug te vinden is. Ook worden er veel evenementen gehouden waaraan je kan deelnemen. Maar wat is nou precies Zumba...

Wat is Zumba?
Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness. Met Latijnse en internationale muziek maak je swingende gecombineerde dansbewegingen. De oprichter is Alberto Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. De naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het staat voor 'snel bewegen en lol hebben'. Zo beoefen je bijvoorbeeld de salsa, marengue, samba en cumbia. Ook wordt er weleens reggeaton gebruikt.

 

Voor- en nadelen Zumba

Voordelen
- Goed voor je uithoudingsvermogen
- Je verbrand er vet mee (tot 1000 kcal per uur; als je fanatiek meedoet)
- Iedereen kan meedoen
- Het is leuk om te doen

 

Nadelen
- Zumba is niet heel zwaar en zeker geen workout om spiermassa op te bouwen, wel krijg je goede controle over je buik-, rug- en beenspieren  (hiervoor kan je beter XCO / XCO Burn doen; latere uitleg in een volgende blog)
- Zumba is typisch een workout waar veel vrouwen op af komen. Dat maakt de drempel voor mannen hoger om mee te doen
(mijn zumba instructeur is toevallig wel mannelijk)
Het intensiteitsniveau is zeer afhankelijk van je docent
(iemand kan het langzaam doen, de ander doet het heel intensief...ik heb dat tweede na een uur Zumba heb ik echt het gevoel dat ik iets gedaan heb en loopt het zweet van mijn voorhoofd)

 

Welke kleding is het meest geschikt?
- Je kunt je normale sportkleding aantrekken, bijvoorbeeld een legging met een topje of een korte sportbroek met T-shirt. (ik trek altijd een lange sportlegging aan met een topje iets los zodat ik goed mijn bewegingen kan doen)
- Zorg voor goed gedempte schoenen zoals bijvoorbeeld aerobic schoenen of dans-sneakers.Ook zeker een aanrader een zachtere schoen die mee buigt. (ik draag zelf Nikes roshe run, deze buigen super mee en geven de volledige ondersteuning voor je voeten)
- Je handdoek moet je zeker niet vergeten want zweten dat ga je zeker.
- Natuurlijk je flesje water mee!

Mijn eigen ervaring
Ik beoefen Zumba twee keer per week en ik moet zeggen, ik zou niet anders meer willen. Naast mijn normale work outs is dit een perfecte toevoeging om gezelligheid te combineren met vetverbranding. Helemaal in het begin kan je natuurlijk nog niks echt goed. De eerste les was het voor mij dan ook echt kijken en proberen de muziek te voelen en de instructeur na te doen. Nu bijna een jaar verder, doe ik de pasjes uit mijn hoofd en sta ik een uur lang te genieten van de intensiviteit van de work out.

Voor de mensen die twijfelen heb ik 1 tip...struin Youtube af op zoek naar filmpjes m.b.t. Zumba lessen. Bepaal hierna of het wat voor jou is. Ook kan je  bij de meeste sportscholen een gratis groepsles volgen. Probeer dit! Is het hierna niks voor jou kan je er altijd weer vanaf stappen. Een andere tip: Ik heb een Wii thuis waar ik Zumba op kan doen met onderstaande Zumba Game. Dit helpt je ook een beetje de ritme te voelen en de verschillende danspasjes te oefenen.

Zumba dance voorbeelden
Alvast voor de mensen die geïnspireerd zijn geraakt, hieronder een aantal links naar verschillende Youtube filmpjes van verschillende Zumba nummers.

Zumba (Don Omar - Guaya Guaya)
Zumba (Sexi)
Zumba (Here I Come)
Zumba (Redfoo-Juicy Wiggle)
Zumba (Bootyshake)
Zumba (Major Lazer - All my love)
Zumba (Pitbull - Oh mama)
Zumba (Konsey)

Ik hoop dat er mensen geïnspireerd / gemotiveerd zijn geraakt door deze blog. Laat het me weten door een reactie te geven hieronder of via stay.fittastic@gmail.com (nog ideeën voor nieuwe onderwerpen? stuur dit door met een toelichting)

REMEMBER #STAY--> FIT'TASTIC
Ciao. xo

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Maak jouw eigen website met JouwWeb