Supplementen

Ha lezers,
Veel mensen denken wreed en negatief over het gebruik van supplement.
Let op: je hoeft niet altijd supplementen te gebruiken het is een extraatje en het hangt ervan af hoe je met voeding zit en welk doel je wilt behalen. De supplementen hebben niet bij iedereen het beloofde werkende effect, laat dit duidelijk zijn!

Hieronder in het kort wat er voor, tijdens of na de workout gebruikt kan worden. Let op: KAN worden, het is geen must.

Voor de workout is het belangrijk om snel opneembare koolhydraten en aminozuren in te nemen. Bijvoorbeeld Dextrose, dit zorgt voor energie.
Essentiële aminozuren zijn bijvoorbeeld Branched-Chain Amino Acids (BCAA), dit ondersteunt het herstel van de spieren. Daarnaast ondersteunt BCAA de vetverbranding.
(niet nodig indien je voldoende eiwitten binnen krijg op een dag. WEL aan te raden om te nemen wanneer er op een lege maag getraind wordt)
Zo heb je ook nog de welbekende Pré-Workout. Dit supplement bestaat uit een combinatie van snelle koolhydraten. Binnen enkele minuten krijgt je lichaam nieuwe energie, kracht en focus. Je kan meer gewicht pakken, meer sets en herhalingen doen in een zwaardere training. In plaats van de Pré-Workout is het ook een optie fatburners te gebruiken. De fatburners beloven de vetverbranding te versnellen.

 

Tijdens de workout is water in pricipe voldoende. Wil je het helemaal goed doen, dan kun je BCAA tijdens de training innemen. Dit gaat spierafbraak tegen en zorgt ervoor dat je spieren sneller herstellen.

Na de workout is het belangrijk om snelle koolhydraten in te nemen. Daarnaast is het belangrijk om snelle eiwitten, bijvoorbeeld Whey Proteïne, in te nemen.
(*snelle koolhydraten en eiwitten zijn belangrijk omdat je lichaam na een workout uitgeput is)

- Perfect abs:
Dit helpt bij het sterker worden van de buikspieren. Natuurlijk gaat dit niet op zichzelf. Nogmaals met een goed voedingspatroon en een goed workout schema is dit een extraatje voor erbij. Het is de bedoeling dat je 2 capsules inneemt per dag bij het ontbijt. Voor mij heeft het tot nu toe goed effect gehad.
Link: Perfect abs

- Grenade:
Dit is een fatburner. Van sommige fatburners krijg je vervelende bijwerkingen. Bij deze fatburner heb ik daar totaal geen last van. Ik neem dit in 30 minuten voor het sporten en voel me naar mate meer energie krijgen. De prijs liegt er niet om maar het is het zeker waard. Tip: alleen voor het sporten innemen. Link: Grenade fatburner

- StrongGirl Smart Weightloss:
De naam zegt het al. Het geeft je energie en er zitten green coffie en garcinia cambogia n verwerkt. Het is te combineren met elk low carb, low calorie of eiwitdieet. Neem hiervan 2 capsules per dag. De bedoeling is er 1 voor het ontbijt en 1 voor de lunch in te nemen.
Link: StrongGirl Smart Weight Loss

- Smart Protein:
Dit gebruik ik voor erbij. Het is een shake.  Ik doe 1 shake in de ochtend voor mijn ontbijt. Er zitten veel bouwstoffen in en bevat genoeg proteïnen. De shake telt slechts 90KCAL. En ze zijn in diverse smaken te verkrijgen. Mijn favoriet: Bosvruchten Milkshake en Frozen Cappuccino.
Link: Smart Protein

- FitMiss BCAA:
Zoals al eerder beschreven is dit een toevoeging van de snelle koolhydraten en eiwitten. Het hersteld de spieren in versnelling en is te gebruiken voor, tijdens en na de workout. Dit kan je zelf indelen. Ik gebruik het meestal na de workout maar soms ook tijdens de workout is het fijn. Het is te verkrijgen in capsules en poeder die je aan moet mengen met water. Dat tweede doe ik. Je hebt het in verschillende merken. Ik heb het van FitMiss. Maar ook hier moet je uitgaan van eigen smaak en of het je goed doet.
Link: FitMiss BCAA

Dit zijn de dingen die ik gebruik en het werk bij mij maar het ligt eigenlijk volledig aan je eigen doelstelling. En natuurlijk of je het wel degelijk nodig vindt als extraatje. Anders moet je het vooral niet doen. Begin je net met afvallen? Dan zou ik het eerst door middel van voeding en workout proberen. Werkt dit totaal niet of wel maar wil je het eens proberen gepaard met supplementen? Neem dan een kijkje op Body & Fit. Voor hulp in keuzes maken kan je mij altijd bereiken. Laat een reactie hieronder achter!

SUPPLEMENTEN ZIJN GEEN VERVANGING EN WERKEN NIET ALTIJD. DIT LIGT AAN DE PERSOON ZELF. SUPPLEMENTEN ZIJN EEN EXTRAATJE DUS GA ER NIET OP LEVEN!

 

REMEMBER #STAY--> FIT'TASTIC
Ciao. xo

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Maak jouw eigen website met JouwWeb