Shake

Dag lezers,
Dit blog inzake Shake is om toch meer uitgebreider informatie te verstrekken met betrekking tot de eiwit shakes. Hier ontstaan verschillende meningen over. Zo was er onderstaande reactie op mijn geplaatste Facebook bericht.

Ik heb netjes hierop gereageerd maar ook aangegeven dat dit aan de persoon zelf ligt. Nu ben ik dit natuurlijk gaan uitzoeken. In deze blog zal ik tot de conclusie doorgaan. 

Ik heb naar NPO gekeken. Zij geven aan dat er 'spieren' gekweekt moeten worden met deze eiwitten. Dit is na eigen zeggen niet waar. Spieren kweek je zeker niet door alleen de shake te gaan gebruiken. Dit moet gecombineerd gaan met een goede workout en een goed 'dieet'. (met dieet bedoel ik het bijhouden van je maaltijden en niet teveel calorieën, suikers en koolhydraten; hier meer over een toekomstige blog)

Doordat je gaat sporten en je doet bijvoorbeeld aan krachttraining ontstaan er kleine scheurtjes in de spieren (niet schrikken is niks ernstigs en volkomen normaal). Door de eiwitten herstellen die scheurtjes. Tevens zitten er in veel voedingsmiddelen eiwitten denk bijvoorbeeld aan: vis, eieren, vlees, zuivel, peulvruchten, noten én eiwitpoeder.

In de uitzending werd er een vergelijking gemaakt tussen een eiwitshake en twee glazen chocomel. Dit zal ik eens even uitpluizen.

In één glas chocomel zit ongeveer 250 ml. Dit houdt in dat twee glazen 500 ml bevatten. Zie hieronder een overzicht.

Chocomel Original (500 ml = 450 Kcal)
- 16 gr eiwit
- 2 gr vet
- 50 gr koolhydraten waarvan 4 gr suiker

Whey isolaat / perfection (40 gr = 152 Kcal)
- 36,2 gr eiwit
- 0,4 gr vet
- 1,9 gr koohyldraten waarvan suikers 0 gr.
( dit verschilt per shake; maar het zal nooit hoog uitvallen )

Conclusie:
De eiwit is dus een must in combinatie met een 'dieet' en een goede kracht work-out. Ik raad het af als: 
- je niet traint
- je meer eet dan de normale hoeveelheid (boven de 2.000-2.500 calorieën per dag ; wat eigenlijk niet is toegestaan als je wilt afvallen!)
- je denkt alleen hiermee af te vallen

Ik raad het aan als:
- je een goede workout beoefent
- eiwitten tekort komt

Tevens is een eiwitshake een goede en gemakkelijke manier om extra eiwitten binnen te krijgen. Het hangt per persoon af hoeveel eiwit je dagelijks nodig hebt.
Onderstaande zal ik toelichten:
- Smart Proteïn
-Whey Perfection

 

 

 

SMART PROTEÏN
Deze shake is bedoeld te helpen bij het afvallen. Je moet niet denken dat je na een shake meteen een kilo lichter bent. Na het drinken van zo een shake zit je enorm vol. Je zal merken dat je flink moeite zal krijgen om 30 gram weg te krijgen. Doordat je minder honger hebt eet je minder. Niet iedereen vindt de pudding-achtige structuur even lekker en het product bevat weinig vitamines en mineralen ten opzichte van 'normale' voeding. Maar natuurlijk kan je dit erbij aanschaffen.
Conclusie: Het helpt wel degelijk bij afvallen. Wel onder voorwaarde dat je aan het eind van de dag minder calorieën hebt gegeten dan je de dag hebt verbruikt. Deze eiwit shake kan je prima helpen bij het afvallen door het verzadigende effect. Let bij een dieet met weinig calorieën en het gebruik van Smart Proteïn er wel op dat je voldoende micro nutriënten (vitamines, mineralen) en vezels binnen krijgt.
Smart Proteïn is o.a. verkrijgbaar in de smaken:
- Vanille
- Bosvruchten Milkshake
- Frozen Cappuccino Milkshake (mijn favoriet)
- Strawberry Milkshake
En nog veel meer! Te veel om op te noemen.
Ontdek het zelf via onderstaande link:
Smart Proteïn Body & Fit

WHEY PERFECTION
Deze shake is niet bedoeld om te helpen bij het afvallen! De shake is wel geschikt om snel spiermassa op te bouwen. Dus tip voor de vrouwen: Dit kan je pas gebruiken als je bent waar je wilt zijn en toch nog een beetje spierlijnen aan te willen tonen. Tevens zou je het kunnen gebruiken voor de spierherstel. Maar ook hiervoor heb je een speciale supplement: BCAA. (hiervan meer informatie in een toekomstige blog)
Whey Perfection is o.a. verkrijgbaar in de smaken:
- Frambozen Milkshake
- Cool Cassis
- Ice Coffee
- Lemon Ice
En nog veel meer!
Ontdek het zelf via onderstaande link:
Whey Perfection Body & Fit

 

 

Is het nog niet duidelijk? Dan hoor ik dit graag. Ieder zijn eigen mening. Dit was een 'ingelaste' blog wegens een reactie. Een volgende komt eraan.

REMEMBER #STAY-->FIT'TASTIC

Ciao. xo

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen