Superfood...word je daar wel super van?

Superfood...het blijft een geval apart en er zijn veel verschillende meningen over. De basis blijft een gevarieerd voedingspatroon. Superfood kan hier op een aanvulling zijn, net zoals sportsupplementen. Mocht je Superfood willen toepassen in jouw dagelijkse voedingspatroon, is het wel nodig om te weten welke Superfood de moeite waard zijn en welk doel ze kunnen dienen. Hier onder een kleine greep uit de vele Superfoods die bestaan! Want als ik de hele lijst moet opnoemen, lees jij deze blog niet af en dat zou zonde zijn ;-) 

Voordat we verder gaan...wat zijn superfoods?

Dit zijn voedingsmiddelen waarvan is bewezen dat ze goed zijn voor je lichaam en aan te raden zijn om regelmatig in je voedingspatroon op te nemen. Deze zijn 100% natuurlijk en bevatten veel vitamines, mineralen, nuttige voedingsstoffen en zijn onbewerkt. (kies dus voor de biologische kant bij het betreden van de supermarkt) 

Chiazaad

De Chia zaadjes geven je extra energie.
Ze zijn een bron van vitamines en mineralen. Bovendien bevat het meer omega-3 dan de andere superfoods! Je bloedsuikerspiegel wordt in balans gebracht waardoor je minder naar zoet eten verlangt...hmm de oplossing?  Het is een ideale toevoeging aan bijvoorbeeld yoghurt, salades en shakes want eerlijk is eerlijk, zo zijn ze niet te eten. (vind ik!) (zie hier)

 

Hennepzaad

Hennepzaad is rijk aan omega-3 vetzuren, vezels en eiwitten. Buiten dat is het goed voor je geheugen en je gewrichten. (dus waarom zou je het niet nemen!)

Haver

Haver bevat relatief veel eiwit, vezels en onverzadigd vet. Desalniettemin bevat het ook een aantal mineralen, zoals calcium en ijzer en B1 & B6 vitamines. Het hoge gehalte van eiwit en vet kan helpen bij het creëren van een verzadigd gevoel. (neem een kijkje)

Spirulina

Een spirulina is een zoutwater alg. Het bevat een aantal positieve eigenschappen voor de mens.
Dit wordt meestal in pil- of poedervorm als supplement geconsumeerd. Er zit een hoge eiwitconcentratie in, namelijk 60% en daarom bekend bij veganisten in hun voedingspatroon. Buiten dat is het een sterke antioxidant, bestrijdt het vervetting van de lever en heeft het anti-ontstekingseigenschappen. Het blijkt daadwerkelijk bij te dragen aan een vorm van 'detox'. (nieuwsgierig?)

 

Avocado

Avocado's bevatten veel omega-9.
Het zorgt voor een lagere bloeddruk en voorkomt een adervervalking. (de avocado gebruik ik in mijn salades)

 

Tonijn

Tonijn bevat weinig vet maar wel veel eiwitten en omega-3. Deze gezonde vis helpt bij het bestrijden van hart- en vaatziekten en bij de cholesterol. Zo is er ook nog andere vis die je kan gebruiken als Superfood. Denk aan vette vis; zalm, makreel etc. (I love fish)

 

Citrusvrucht

Citrusvruchten bevatten veel vitamines die bijdragen aan een sterker immuunsysteem. Daarnaast helpt het bij voorkomen van griep, infecties en verkoudheid. 

 

Granaatappel

De granaatappel bevat een hoge concentratie antioxidanten, vitamine C en vezels. Het verminderd je hoge bloeddruk en helpt tegen infecties. 

Goji Bessen

Goji bessen zijn voedzame bessen. Bevatten veel vitamines en mineralen.Tevens helpen ze bij het afvallen, acne en andere huidproblemen, wordt er gezegd. Hier is nog geen duidelijk bewijs voor. De goji bessen zijn overigens wel erg smakelijk! (te koop bij Body & Fit)

 

Pure Cacao poeder

(in love with chocolate)...de voordelen van cacao komen door flavanoïden. Dit zijn sterke antioxidanten en ze blijken hart- en vaatziekten te kunnen voorkomen. De kwaliteit van de bloedsomloop kan ook worden verbeterd. 

 (zie hier de nibs, poeder en meer)

 

 

Conclusie

Er zijn nog genoeg onderzoeken naar Superfoods. Het is een trend die toch al de laatste paar jaren erg populair is bij velen. De recente onderzoeksresultaten blijken positief te zijn. Dus aarzel niet en voeg dit soort superfood toe aan jouw dagelijks voedingspatroon. 

Een goed dagelijks voedingspatroon met groente en fruit is noodzakelijk om gezond en vitaal te zijn. Beschouw Superfoods net zoals supplementen; een extraatje ter ondersteuning om gezondheidsvoordelen te optimaliseren! 

(TIP; combineer jouw gezonde voedingspatroon met fitness! maar bereken eerst het aantal kcal die jij dagelijks binnen mag krijgen)

 

 

WELKE SUPERFOOD GEBRUIK JIJ?

(ik ben nieuwsgierig!)

 

REMEMBER #STAY-->FIT'TASTIC

 

Ciao.x

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Maak jouw eigen website met JouwWeb